Arrangementer og frivilligt arbejde

 • Skovhave-workshop
 • Græskar-udplantnings-dag
 • Rundvisning i en spiselig parcelhushave
 • Rundvisning på Hjortespringgård
 • Grønsagskærligt madkursus på Hjortespringgård med Tina Scheftelowitz. Læs mere og køb billetter her

Skovhave Workshop

 • Søndag den 9. maj 2021. kl. 10-15

Skovhaven på Hjortespringgård er under etablering og i den forbindelse inviterer vi til en praktisk dag om skovhaver.

Du bliver introduceret til hvad en skovhave er og til hvilke overvejelser, der kan gøres i forbindelse med etableringen af en skovhave eller et skovhavebed, for du kan sagtens bringe skovhaven ind i din parcelhushave eller kolonihave uanset størrelse. Vi gennemgår designet for skovhaven på Hjortespringgård, nogle af de forskellige flerårige grøntsager, bærbuske og bunddække planter, og så planter vi 4 bede i skovhaven til med flerårige grøntsager og bunddækkeplanter.

Dagen er for dig som er nysgerrig på skovhaver og som gerne vil have praktisk erfaring med etablering og beplantning af en skovhave. Dagen starter med en rundvisning i grøntsagshaven, hvor vi sæsonen igennem dyrker enårige grøntsager til vores abonnenter i lokalområdet.

Pris: 250 kr. per person inkl. kage og kaffe. Medbring selv frokost. Du tilmelder dig via mail: kontakt@hjortespringgaard.dk


Græskar-udplantnings-dag

 • Ny dato udmeldes i starten af juni!

Vi inviterer til arbejds- og hyggedag på Hjortespringgård. Som et led i forberedelsen af fremtidige bede, skal vi i maj måned have plantet rigtig mange græskarplanter ud og inviterer derfor til en hyggelig dag, hvor vi viser rundt i grøntsagshaven, arbejder, spiser kage/kaffe/te og hygger os.

Dagen er for alle som gerne vil se lidt mere af Hjortespringgård samt hjælpe os med at få græskarene i jorden. Du medbringer havehandsker, vi sørger for resten. Børn er naturligvis velkomne.

Arrangementet er gratis men vi vil rigtig gerne have en tilmelding fra dig, så vi har en idé om hvor mange vi bliver og hvor meget kage vi skal bage.
Skriv til os på kontakt@hjortespringgaard.dk


Rundvisning i en spiselig parcelhushave

 • Tirsdag den 22. juni 2021, kl. 17.00-19.00
 • Tirsdag den 24. august 2021, kl. 17.00-18.30

Kom med på en rundvisning i en parcelhushave, hvor der dyrkes masser af spiselige planter. Haven er en almindelig parcelhushave, her er græs, trampolin og plads til leg, men også skovhavebede med frugttræer, bærbuske og flerårige grøntsager. De flerårige grøntsager giver friske grønne blade fra det tidlige forår til langt ind i efteråret, enkelte endda gennem vinteren. I løbet af sommeren og ind i efteråret høstes mange og forskellige bær. I haven er en lille frugtlund under etablering, som samtidig fungerer som hønsegård. Her er blomster og insektliv. I køkkenhaven dyrkes enårige grøntsager i sommerhalvåret. Haven er designet efter permakulturprincipper og under rundvisningen kommer vi ind på en række praktiske eksempler.

Pris 100 kr. per person Du tilmelder dig via mail: kontakt@hjortespringgaard.dk
Bemærk at rundvisningen finder sted i Værløse og ikke på Hjortespringgård. Nærmere information fremsendes ved tilmelding.


Rundvisning på Hjortespringgård

 • Tirsdag den 17. august 2021, kl. 17.00-18.30
 • Tirsdag den 14. september 2021, kl. 17.00-18.30
 • Tirsdag den 5. oktober 2021, kl. 17.00-18.30

På Hjortespringgård dyrker vi en stor grøntsagshave på 1200 kvadratmeter og sælger grøntsagerne via en abonnementsordning til familier i lokalområdet. Vi har høns og får samt en skovhave, som er under etablering. På rundvisningen fortæller vi om de dyrkningsmetoder vi benytter, om dyrenes rolle i dyrkning af jorden, om plantediversitet, om fordelene ved kombinationen af enårige og flerårige grøntsager samt om skovhaven.

Pris: 100 kr. per person Du tilmelder dig via mail: kontakt@hjortespringgaard.dk
Max antal deltagere: 25 personer (naturligvis afhængigt af gældende corona restriktioner)


Rundvisning på Hjortespringgård for skoler, firmaer, foreninger

Hvis du og dit firma, forening, skole eller andet er interesseret i en rundvisning, så kontakt os på mail: kontakt@hjortespringgaard.dk