Abonnement på grøntsagskasse

”Det har været en super fin oplevelse, og vi har stort set ikke købt andre grønsager end dem, vi har fået fra jer, samt hvad vi selv har produceret i vores eget drivhus. Dejligt med inspiration til nye grøntsager som vi ikke tidligere har anvendt.”

”Vi har været super glade for at være med og ser frem til næste sæson. Vi er imponeret over kvalitet og smag, og stolte af at kunne hente grøntsager lokalt!”

Glade og tilfredse kunder/abonnenter sæson 2020

På Hjortespringgård dyrker vi omtrent 35 slags forskellige enårige grøntsager, herunder 90 forskellige sorter som vi sælger via en abonnementsordning direkte til familier i lokalområdet. Vi er endnu ikke certificerede økologer, da det er en proces, som tager nogle år. Så vi må endnu ikke kalde vores grøntsager økologiske, men vi kan garantere jer, at der ikke bruges sprøjtemidler eller kunstgødning af nogen art på Hjortespringgård.

Abonnementsordningen består af en ugentlig sommerkasse og en ugentlig efterårskasse.
Du binder dig på forhånd og betaler dermed forud for 10 uger med sommerkassen. Du kan derefter vælge at stoppe ordningen eller fortsætte 10 uger mere med efterårskassen.

Du får en kasse med årstidens grønt hver uge, som du selv henter her på gården onsdag eller fredag. Grøntsagerne bliver høstet samme dag som du henter din kasse. I kassen vil være de grøntsager, som er klar til høst i den givne uge. Kassen vil typisk indeholde 7-10 forskellige grøntsager, nogle uger vil der være flere og enkelte uger færre.

Hvis alt går efter planen høster vi følgende grøntsager i løbet af sæsonen: gulerødder, glaskål, bladbeder, forårsløg, rødløg, hvidløg, majs, porrer, rødbeder, forskellige salater, spinat, ærter, radiser, ræddiker, asiatisk bladgrønt, rapini, grønkål, palmekål, fennikel, græskar, hestebønner, stang bønner, snitselleri, basilikum, persille, dild, koriander, purløg, kartofler, gule og grønne squash og forskellige slags tomater.

Som noget nyt vil vi holde “åben grøntsagshave” for abonnenter i tidsrummet 15-17 på afhentningsdage, så du har mulighed for at gå en tur i haven og følge lidt med i udviklingen.

I denne sæson afholder vi rundvisning for abonnenter 16. og 18. juni samt 1. og 3. september. Yderligere information følger ved tilmelding.

Eksempel sommerkasse

Eksempel på sommerkasse

Eksempel på efterårskasse

Eksempel på efterårskasse

Sommerkassen:
Første kasse skal afhentes onsdag 9. juni / fredag 11. juni.
Sidste kasse onsdag 18. august / fredag 20. august

Efterårskassen:
Første kasse skal afhentes onsdag 25. august / fredag 27. august
Sidste kasse onsdag 3. november / fredag 5. november

Prisen for 10 uger / 10 kasser er 2250 kr.

Grøntsagskassen skal hentes på Hjortespringgård mellem kl. 15.00-19.00 enten onsdag eller fredag afhængig af hvilken dag du er tilmeldt. Er du tilmeldt onsdag vil det være onsdag i alle 10 uger.

Er du bortrejst på ferie eller lignende kan du naturligvis lade en anden afhente din kasse. I uge 28 og uge 42 holder vi lukket og der kan i disse to uger ikke afhentes grøntsager.

Du tilmelder dig ordningen ved at sende en mail til kontakt@hjortespringgaard.dk
Skriv om du vil tilmelde dig sommerkasse, efterårskasse eller begge. OG om du foretrækker onsdags- eller fredagsabonnement.

Betaling for sommerkassen vil være medio maj og betaling for efterårskassen vil være start august.


Alt det praktiske

COVID-19: Hjortespringgårds Grøntsagshave er registreret hos Fødevarestyrelsen og vi følger myndighedernes COVID-19 anbefalinger i forhold til hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. Vi benytter handsker under høst og pakning af grøntsagerne.

Da de trafikale forhold til og fra Hjortespringgård ikke er beregnet til megen biltrafik, bedes du parkere på Gammelgårdsvej og nyde de få minutters gåtur ned til Hjortespringgård. Du er naturligvis velkommen til at cykle op til gården eller bare hente dine grøntsager under en eftermiddags-gåtur.

For at reducere vores ressourceforbrug, ønsker vi at holde abonnementsordningens emballageforbrug så minimal som muligt. Derfor arrangerer/pakker vi dine grøntsager i en kasse, som skal blive på gården og du bedes selv medbringe en pose eller kasse til at transportere dine grøntsager hjem i. Selvfølgelig vil vi have en løsning til dig, hvis du har glemt at få en kasse eller pose med.

Ligeledes vil vi forsøge at reducere brugen af emballage rundt om de enkelte grøntsager. Vi vil prøve os lidt frem og vil have en dialog med vores abonnenter omkring den bedste løsning.


Fællesskabs Støttet Landbrug

Vores koncept er inspireret af det amerikanske koncept CSA: Community Supported Agriculture – Fællesskabs Støttet landbrug. Her deler jordbrugeren og forbrugerne fordele og risici ved at jordbrugeren dyrker grøntsagerne og forbrugerne bestiller og betaler for grøntsagerne forud for årets høst. Som jordbrugere kan vi dyrke et større udvalg af spændende afgrøder, der ikke er findes i butikkerne, og eksperimentere med mere bæredygtige dyrkningsmetoder.