Abonnement på grøntsagskasse 2023

På Hjortespringgård sælger vi vores grøntsager gennem en abonnementsordning til familier i lokalområdet. Som kunde køber du en andel i sæsonens grøntsagsproduktion og bliver en del af et lokalt bæredygtigt fællesskab. Du betaler forud for sæsonen og kan hente friske nyhøstede grøntsager hver uge gennem sæsonens 20 uger. Du henter selv dine grøntsager her på gården enten hver onsdag eller hver fredag. Læs mere om konceptet “fællesskabs-støttet landbrug” her.

Kassen vil typisk indeholde 7-10 forskellige grøntsager, nogle uger vil der være flere og enkelte uger færre.

Vi sælger helst et 20 ugers abonnement, da det giver os stabilitet og ro til at fokusere på produktionen af grøntsagerne. Dog kan du I denne sæson vælge en af følgende muligheder.

20 ugers Sæson-abonnement

Første kasse skal afhentes onsdag 14. juni / fredag 16. juni
Sidste kasse onsdag 8. november / fredag 10. november

Pris for 20 uger er 6000 kr

10 ugers Sommer-abonnement

Første kasse skal afhentes onsdag 14. juni/ fredag 16. juni
Sidste kasse onsdag 23. august / fredag 25. august

Pris for 10 uger er 3200 kr

10 ugers Efterårs-abonnement

Første kasse skal afhentes onsdag 30. august/ fredag 1. september
Sidste kasse onsdag 8.november / fredag 10.november

Pris for 10 uger er 3200 kr

Sådan tilmelder du dig

Du tilmelder dig ordningen ved at sende en mail til kontakt@hjortespringgaard.dk

Skriv om du vil tilmelde dig 20 ugers Sæson-abonnement, 10 ugers Sommer-abonnement eller Efterårs-abonnement OG om du foretrækker onsdags- eller fredags-afhentning.

Grøntsagerne afhenter du her på gården enten hver onsdag eller hver fredag i tidsrummet kl. 15.00-19.00

Er du tilmeldt onsdag vil det være hver onsdag i hele abonnementets løbetid.

Du kan ikke sætte dit abonnement på pause eller afbestille enkelte uger. Er du bortrejst på ferie eller lignende kan du naturligvis lade en nabo, familie eller venner afhente din kasse. I uge 29 og uge 42 holder vi lukket og der kan i disse to uger ikke afhentes grøntsager. Disse to uger indgår derfor selvfølgelig heller ikke i de 20 ugers abonnement.

Da de trafikale forhold til og fra Hjortespringgård ikke er beregnet til megen biltrafik, bedes du parkere på Gammelgårdsvej og nyde de få minutters gåtur ned til Hjortespringgård. Du er naturligvis velkommen til at cykle op til gården eller bare hente dine grøntsager under en eftermiddags-gåtur.

Tilmelding kontakt@hjortespringgaard.dk

Vores Grøntsager

På Hjortespringgård dyrker vi omtrent 30 slags forskellige enårige grøntsager, herunder 65 forskellige sorter.

Grøntsagerne bliver høstet samme dag som du henter din kasse. I kassen vil være de grøntsager, som er klar til høst i den givne uge.

Vi dyrker følgende grøntsager i løbet af sæsonen: Gulerødder, glaskål, bladbeder, forårsløg, rødløg, purløg, hvidløg, porrer, majs, rødbeder, forskellige salater, spinat, ærter, radiser, rapini, grønkål, palmekål, fennikel, tomater, hestebønner, stang bønner, bladselleri, basilikum, persille, dild, diverse squash og græskar.

I en stor del af sæsonen vil der hyppigt være: Gulerødder, porrer, forskellige salater og diverse løg.

Vi dyrker ikke broccoli, blomkål, spidskål, rosenkål og andre former for hovedkål, men masser af grønkål og palmekål.

Kartofler har vi kun kortvarigt tidligt i sæsonen.

Vi er ikke økologisk certificeret, men benytter økologiske frø, såjord og kompost og bruger ingen former for sprøjtemidler eller kunstgødning.

Vi benytter metoder, som styrker biodiversitet og frugtbarheden i jorden. Som abonnent er du altid velkommen til at stille spørgsmål samt besøge haven på afhentningsdage.

Alt det praktiske

Hjortespringgårds Grøntsagshave er registreret hos Fødevarestyrelsen og vi følger myndighedernes COVID-19 anbefalinger i forhold til hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. Vi benytter handsker under høst og pakning af grøntsagerne.

For at reducere vores ressource forbrug, ønsker vi at holde abonnementsordningens emballageforbrug så minimal som muligt. Derfor arrangerer/pakker vi dine grøntsager i en kasse, som skal blive på gården og du bedes selv medbringe en pose eller kasse til at transportere dine grøntsager hjem i. Selvfølgelig vil vi have en løsning til dig, hvis du har glemt at få en kasse eller pose med.

Ligeledes vil vi forsøge at reducere brugen af emballage rundt om de enkelte grøntsager. Vi vil prøve os lidt, frem og vil have en fortsat dialog med vores abonnenter omkring den bedste løsning.